divendres, 12 de febrer del 2016

TALLERS: LA LLUM I LA IMATGE (9, 10 i 11 de febrer):

AQUESTA SETMANA (dimarts, dimecres i dijous) HEM FET UNS TALLERS INTERCICLE EMMARCATS DINS EL NOSTRE PROJECTE INTERDISCIPLINAR.

HEM FET 6 GRUPS, CADA UN D’ELLS FORMAT PER ALUMNES DE P3, P4 I P5. TOTS ELS NENS I NENES HAN ANAT PASSANT PER LES AULES ON HI HAVIA DIFERENTS PROPOSTES QUE ELS CONVIDAVEN A EXPERIMENTAR AMB  ELEMENTS RELACIONATS AMB EL MÓN DE LA IMATGE I ELS INVENTS.

LA MÀQUINA MENJAPORS.
Expliquem el conte (Ed. Barcanova). Parlem sobre els inventors, que és important primer pensar bé el que volen fer, després fer-ne el dibuix per acabar fabricant el que han imaginat. Posteriorment, els nens/es, tot jugant a fer d’inventors, imaginen com els agradaria que fos la seva màquina i la dibuixen.

 
LA LLUM, LA FOSCOR, ELS COLORS I LES OMBRES.  
Observem i experimentem amb les propietats de la llum i la foscor, tot jugant amb llanternes i papers de colors. Ens endinsem, també en el món de les ombres xineses i dels contes màgics.

 
DE LA LLANTERNA MÀGICA AL PROJECTOR.  
Els nens i nenes han pogut fer un viatge per al història veient l’enginy de la Llanterna Màgica (primer aparell capaç de projectar una imatge) i veient el projector de diapositives fins arribar als actuals projectors.
 
STOP MOTION. 
Amb l’ajuda de la visualització d’uns vídeos, descobrim aquesta tècnica d'animació. Consisteix a capturar fotografies consecutives d'un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, sembla que l'objecte es mogui. Entre tots/es, creem un ambient amb uns personatges i inventem la nostra petita “pel·lícula” fent ús d’aquesta tècnica. Posteriorment, el divendres, ens trobem tots els grups i visualitzem les nostres creatives produccions!

LES TRES BESSONES AL MÓN DEL CINEMA.
Parlem d'un invent prou conegut entre tots/es: el cinema. Conversem sobre què saben ells/es, si hi han anat mai, com són les imatges... Projectem i visualitzem la pel·lícula que tenim en DVD. A Girona hi ha el "Museu del Cinema" i les Tres Bessones un dia hi van d'excursió amb la seva escola. La bruixa avorrida les transporta a una altra època i un altre lloc; allà descobriran la història del cinema i coneixeran els veritables inventors.

IL·LUSIONS ÒPTIQUES.
Manipulem i experimentem amb materials màgics, llums, colors brillants, "molts jo"...
Durant aquests dies hem pogut manipular diversos materials com els calidoscopis, llanternes, projectors, negatius... Alguns de molt innovadors i d'altres de molt antics com la càmera de fotografies projectora d'imatges!!! Hem plasmat tot això, amb diversos papers de colors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada